Behandlingar

Kvinna som är hos undersökning hos tandläkare

Allmän tandvård

Allmän tandvård är den grundläggande och förebyggande vård som erbjuds för att bevara och främja optimal munhälsa. Den omfattar en rad olika tandvårdsrutiner och behandlingar som syftar till att förebygga tandproblem och upprätthålla en hälsosam munhälsa.

Vi erbjuder en komplett allmän tandvård för att hålla dina tänder och tandkött i toppskick. Våra erfarna tandläkare och tandhygienister utför regelbundna kontroller, tandrengöringar och fyllningar för att säkerställa en god munhälsa.

Exempel på allmän tandvård inkluderar:

Tandundersökningar: Reguljära tandundersökningar utförs vanligtvis en eller två gånger om året för att kontrollera tänderna, tandköttet och munhälsan. Tandläkaren upptäcker tidiga tecken på karies, tandsten, tandlossning eller andra problem.

Tandrengöring: Professionell tandrengöring, även känd som dental scaling och polering, utförs för att avlägsna tandsten och plack från tänderna. Detta hjälper till att förhindra karies och tandköttsproblem.

Fyllningar: Om det finns hål eller karies i tänderna, fyller tandläkaren dessa med tandfyllningar för att återställa tandens form och funktion.

Rotfyllningar: Om tanden har djup karies eller infektion i tandnerven, kan en rotfyllning vara nödvändig för att bevara tanden och förhindra att infektionen sprider sig.

Tandhygienrådgivning: Tandläkaren ger råd om rätt tandhygien och munvård, inklusive borstningstekniker, användning av tandtråd och andra hjälpmedel för att bibehålla en hälsosam munhygien hemma.

Fluoridbehandling: Fluorid är en viktig mineral som hjälper till att stärka tandens emalj och förhindra karies. Tandläkaren kan tillhandahålla fluoridbehandlingar för extra skydd.

Munhälsokontroll: Utöver att undersöka tänderna och tandköttet, utför tandläkaren också en allmän kontroll av munhälsan, inklusive undersökning av tungan, kinderna och andra mjuka vävnader.

Allmän tandvård är avgörande för att förebygga tandproblem och för att upprätthålla en god munhälsa. Genom att regelbundet besöka tandläkaren för undersökningar och rengöringar kan du förebygga tandvärk, karies och tandlossning samt säkerställa att dina tänder och tandkött förblir starka och friska.

Akut tandvård

Akut tandvård behandling är en kritisk del av tandläkarvården som syftar till att ta hand om omedelbara tandrelaterade problem och lindra akut smärta. Denna typ av vård erbjuds för situationer där snabbt ingripande är nödvändigt för att bevara tandens hälsa och förhindra allvarligare komplikationer.

Några av de vanligaste akuta tandproblemen som kräver snabb behandling inkluderar:

Tandvärk:Intensiv och plötslig tandvärk kan bero på karies, tandinfektioner eller tandköttsproblem. Akut tandvård kommer att identifiera orsaken till smärtan och vidta lämpliga åtgärder för att lindra den.

Avslagna tänder:Olyckor och skador kan orsaka att en tand avlossas. I dessa fall är det viktigt att snabbt kontakta en tandläkare för att öka chanserna att rädda tanden genom att sätta tillbaka den på plats.

Skadade tänder:Fysiska skador, t.ex. vid idrottsolyckor, kan orsaka sprickor eller avslagningar av delar av en tand. Akut tandvård kommer att reparera skadan och återställa tandens funktion.

Förlorade fyllningar eller kronor:Om en fyllning eller tandkrona lossnar kan det leda till obehag och ökad känslighet. Akut tandvård kommer att åtgärda problemet och säkerställa att tanden är skyddad.

Under en akut tandvårdsbehandling kommer tandläkaren att genomföra en noggrann undersökning för att diagnostisera problemet och fastställa bästa möjliga behandlingsplan. Beroende på situationen kan behandlingen omfatta:

Omedelbar smärtlindring:Tandläkaren kommer att lindra omedelbar smärta genom att använda lokalanestesi eller smärtstillande medel.

Reparation av skadade tänder:För att återställa funktionen och estetiken hos skadade tänder kan tandläkaren utföra reparationer som tandfyllningar, tandkronor eller tandbryggor.

Återplacering av avlossade tänder:Om en tand avlossas kommer tandläkaren att försöka sätta tillbaka den på plats för att rädda tanden.

Vid akuta tandproblem är det viktigt att agera snabbt och söka tandvård så fort som möjligt. Genom att reagera på ett tidigt stadium kan allvarligare komplikationer undvikas och tandhälsan bevaras.

Ha alltid kontaktinformation till en akut tandläkare nära till hands för oväntade situationer.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård, också känd som kosmetisk tandvård, är en specialiserad gren inom tandvården som fokuserar på att förbättra utseendet på tänderna och ge patienterna ett vackrare leende. Den syftar till att korrigera estetiska problem och ge en förbättrad tandestetik utan att kompromissa med tandens funktion. Våra tjänster inkluderar tandblekning, tandimplantat, tandbroar och tandkronor.

Exempel på estetisk tandvård inkluderar:

Tandblekning: Tandblekning används för att ljusa upp missfärgade tänder och ge ett vitare leende. Detta kan göras genom professionell tandblekning utförd av tandläkaren eller med skräddarsydda blekskenor för hemmabruk.

Tandfasader: Tandfasader är tunna porslins- eller kompositskal som permanent fästs på framsidan av tänderna för att förbättra utseendet. De kan användas för att dölja missfärgningar, ojämnheter, eller mindre tandfel.

Tandimplantat: Tandimplantat är en permanent lösning för att ersätta förlorade tänder. De ser ut och fungerar som naturliga tänder och ger ett estetiskt tilltalande resultat.

Tandreglering: Ortodontiska behandlingar, som traditionella tandställningar eller osynliga skenor, används för att korrigera ojämna tänder och rätta till bettfel för att förbättra både utseende och funktion.

Tandkomposit: Tandkomposit används för att reparera mindre sprickor, nagg eller ojämnheter i tänderna. Detta ger en naturlig och estetiskt tilltalande förbättring av tandens utseende.

Gummiestetik: Estetisk tandvård kan också inkludera korrigering av tandköttets utseende, som till exempel genom gingivala resektioner eller tandköttstransplantationer.

Estetisk tandvård fokuserar på att ge patienterna självförtroende och ett leende de är stolta över. Genom att använda avancerade tekniker och material kan tandläkare skapa anpassade lösningar för varje individuell patients behov och önskemål. En vacker tandestetik kan inte bara förbättra självkänslan utan också ge fördelar för den övergripande munhälsan genom att uppmuntra till bättre munvård och underhåll av tandhälsan.

Det är viktigt att notera att estetiska tandvårdsbehandlingar bör diskuteras med en kvalificerad tandläkare för att säkerställa att de är lämpliga och genomförbara för varje enskild patients behov och förutsättningar.

Tandhygienist behandling

Vår klinik är utrustad med den senaste teknologin och moderna faciliteter för att ge dig bästa möjliga vård. Vårt team av tandhygienister är välutbildade och engagerade i att erbjuda dig en professionell och bekväm behandling. Vi är stolta över att erbjuda en omfattande tandvårdserfarenhet, inklusive tandhygienistbehandlingar. Vår klinik har dedikerade tandhygienister som är experter på att förbättra och upprätthålla din tandhälsa.

Varför välja en tandhygienistbehandling?

Regelbunden tandhygienistbehandling är viktig för att förebygga tandproblem och uppnå en strålande leende. Våra professionella tandhygienister tar hand om din munhälsa genom att:

Avlägsna plack och tandsten: Plack och tandsten kan byggas upp på dina tänder trots bästa tandborstning. Våra tandhygienister använder specialiserade verktyg för att säkert ta bort plack och tandsten, vilket minskar risken för gummi- och tandköttssjukdomar.

Förebygga karies: Tandhygienister kan ge dig värdefulla råd och instruktioner för att minska kariesrisk och förbättra din tandborstningsteknik. Vi kommer också att applicera en skyddande fluorbehandling för att stärka emaljen och skydda dina tänder mot karies.

Utföra profylax behandlingar: Tandhygienister kan utföra professionella rengöringar och poleringar av dina tänder för att avlägsna ytliga fläckar och ge dig en fräsch och ren känsla.

Vi erbjuder även AirFlow-tekniken

AirFlow-tekniken använder en kombination av luft, vatten och ett speciellt pulverblandning för att skonsamt ta bort envisa fläckar och plack från dina tänder. Det är en skonsam och icke-invasiv behandling som inte kräver användning av traditionella skrapverktyg eller ultraljud. Fördelarna med AirFlow-behandling:

Effektiv plack och fläckborttagning: AirFlow-tekniken kan avlägsna plack, tandsten och fläckar från både ytan av dina tänder och i svåråtkomliga områden. Det resulterar i en ren och fräsch känsla i munnen.

Ge råd om oral hälsa: Våra tandhygienister kommer att ge dig individuell rådgivning och information om hur du bäst tar hand om dina tänder och tandkött mellan besöken. Vi strävar efter att upprätthålla en långsiktig tandhälsa för alla våra patienter.

Tandblekning

Klinik Tandblekning Behandling: För en strålande vit och vacker leende.

Klinik tandblekning är en professionell tandvårdsbehandling som utförs av utbildade tandläkare eller tandhygienister. Denna metod är utformad för att avlägsna fläckar, missfärgningar och gulaktighet från tänderna och ge dig en ljusare och mer attraktiv leende.

Hur fungerar klinik tandblekning?

Utvärdering:En erfaren tandvårdspersonal utvärderar din muns hälsa. Bedömer dina tänder för att fastställa om klinik tandblekning är lämplig för dig.

Förberedelse: Tandläkaren skyddar tandköttet och läpparna med en speciell barriär. Undviker att blekmedlet kommer i kontakt med de känsliga vävnaderna.

Applicering av blekgel:En kraftfull blekgel appliceras på dina tänder. Blekgelen innehåller blekmedel (oftast baserad på väteperoxid).

Aktivering:Tandläkaren aktiverar blekningsprocessen genom att använda en speciell ljuskälla. Ljuskällan ökar effekten av blekgelen och påskyndar reaktionen.

Upprepade sessioner:Processen kan upprepas flera gånger för att uppnå önskat resultat. Speciellt om dina tänder har starkare missfärgningar.

Efterbehandling:Tandläkaren ger råd om eftervård och undviker vissa livsmedel och drycker som kan orsaka fläckar. Rekommendationen kan vara att använda en blekningstråd för att bevara resultatet.

Fördelarna med klinik tandblekning:
Snabba resultat: Du får direkt en vitare leende efter behandlingen.

Anpassade behandlingar:Tandläkaren kan justera styrkan på blekmedlet efter dina behov och preferenser.

Säkerhet:Professionella tandvårdspersonal övervakar hela processen för att säkerställa att den utförs säkert och effektivt.

Kontakta din närmaste tandvårdsklinik för en konsultation om klinik tandblekning. Uppnå en strålande vit och vacker leende med professionell tandblekning!

Tandimplantat

Tandimplantatbehandling är en avancerad och varaktig lösning för att ersätta en förlorad tand. Det innebär att ett tandimplantat, som är en konstgjord rot, placeras i käkbenet och sedan en tandprotes, krona eller bro fästs på implantatet för att återskapa en naturlig och funktionell tand.

En översikt över tandimplantatbehandlingen

Bedömning och planering: Innan tandimplantatbehandlingen påbörjas, kommer tandläkaren att utföra en noggrann bedömning av din munhälsa och käkbenets tillstånd. Det kan innefatta röntgenbilder och andra diagnostiska test för att säkerställa att du är en lämplig kandidat för tandimplantat.

Placering av tandimplantatet:Under tandimplantatbehandlingen kommer tandläkaren att placera tandimplantatet i käkbenet genom en kirurgisk procedur. Implantatet är oftast tillverkat av titan, vilket främjar en stark och pålitlig fästning. Efter implantatets placering lämnas det vanligtvis några månader för att käkbenet ska läka och integrera sig med implantatet.

Montering av tandprotes:När implantatet har integrerats med käkbenet, kommer tandläkaren att montera en tandprotes på implantatet. Tandprotesen kan vara en individuell tandkrona, en bro för att ersätta flera tunnor, eller till och med en komplett tandprotes för att ersätta alla tänderna i käken. Tandprotesen är utformad för att matcha dina naturliga tänder, både i utseende och funktion.

Uppföljning och eftervård:Efter tandimplantatbehandlingen kommer du att behöva följa upp med din tandläkare för att säkerställa att implantatet och tandprotesen fungerar som de ska. Rätt munvård och regelbundna tandläkarbesök är viktiga för att upprätthålla ett starkt och hälsosamt tandimplantat på lång sikt.

Fördelarna med tandimplantatbehandling

Naturligt utseende:Tandimplantatet och tandprotesen ser ut och känns som dina naturliga tänder, vilket ger dig ett vackert och naturligt leende.

Förbättrad funktion:Tandimplantatet ger en stabil grund för tandprotesen, vilket förbättrar tuggkraften och gör det möjligt för dig att äta och tala normalt.

Långvarig lösning:Med rätt munvård och eftervård kan tandimplantatbehandling vara en varaktig lösning för att ersätta en förlorad tand.

Bevarande av käkbenet:Tandimplantatet stimulerar och bevarar käkbenet, vilket hjälper till att förhindra nedbrytning och bibehålla en ungdomlig ansiktsstruktur.

Självförtroendet:Tandimplantatbehandling ger dig tillbaka ditt självförtroende att le, tala och skratta utan att vara medveten om dina tänder.

Boka en konsultation för tandimplantatbehandling idag!

Kontakta oss idag för att boka en konsultation och ta steget mot att återfå en komplett och funktionell tanduppsättning med tandimplantatbehandling. Vi ser fram emot att hjälpa dig att återfå ditt leende och självförtroende!