Estetisk tandvård i Solna

Estetisk tandvård, också känd som kosmetisk tandvård, är en specialiserad gren inom tandvården som fokuserar på att förbättra utseendet på tänderna och ge patienterna ett vackrare leende. Den syftar till att korrigera estetiska problem och ge en förbättrad tandestetik utan att kompromissa med tandens funktion. Våra tjänster inom estetisk tandvård i Solna inkluderar tandblekning, tandimplantat, tandbroar och tandkronor. Kontakta oss idag för att se hur vi kan hjälpa dig med estetisk tandvård i Solna

Tandläkare undersöker en patient

Exempel på estetisk tandvård inkluderar

Tandblekning:

Tandblekning används för att ljusa upp missfärgade tänder och ge ett vitare leende. Detta kan göras genom professionell tandblekning utförd av tandläkaren eller med skräddarsydda blekskenor för hemmabruk.

Tandfasader:

Tandfasader är tunna porslins- eller kompositskal som permanent fästs på framsidan av tänderna för att förbättra utseendet. De kan användas för att dölja missfärgningar, ojämnheter, eller mindre tandfel.

Tandimplantat:

Tandimplantat är en permanent lösning för att ersätta förlorade tänder. De ser ut och fungerar som naturliga tänder och ger ett estetiskt tilltalande resultat.

Tandreglering:

Ortodontiska behandlingar, som traditionella tandställningar eller osynliga skenor, används för att korrigera ojämna tänder och rätta till bettfel för att förbättra både utseende och funktion.

Tandkomposit:

Tandkomposit används för att reparera mindre sprickor, nagg eller ojämnheter i tänderna. Detta ger en naturlig och estetiskt tilltalande förbättring av tandens utseende.

Gummiestetik:

Estetisk tandvård kan också inkludera korrigering av tandköttets utseende, som till exempel genom gingivala resektioner eller tandköttstransplantationer.

Estetisk tandvård fokuserar på att ge patienterna självförtroende och ett leende de är stolta över. Genom att använda avancerade tekniker och material kan tandläkare skapa anpassade lösningar för varje individuell patients behov och önskemål. En vacker tandestetik kan inte bara förbättra självkänslan utan också ge fördelar för den övergripande munhälsan genom att uppmuntra till bättre munvård och underhåll av tandhälsan.

Det är viktigt att notera att estetiska tandvårdsbehandlingar bör diskuteras med en kvalificerad tandläkare för att säkerställa att de är lämpliga och genomförbara för varje enskild patients behov och förutsättningar.